The Siege of Jadotville

Hvor mange TGK logo’er giver du?

(Her kan du selv klikke det antal logo’er som du mener at filmen fortjener, og så vil din bedømmelse indgå i det samlet gennemsnit)

1 TGK logo2 TGK logo'er3 TGK logo'er4 TGK logo'er5 TGK logo'er (2 votes, average: 4,00 out of 5)
Loading...
Titel:

The Siege of Jadotvill

Ca. Spilletid:

1 timer 48 minutter

Land:

Irland

Instruktør:

Richie Smyth

Umiddelbare hovedroller:

Jamie Dornan

Kort om / Diverse:

I 1961 sender FN irske fredsbevarende tropper, ledet af kommandant Pat Quilan, til Katanga i Congo for at beskytte indbyggerne i minedistriktet Jadotville i begyndelsen af ​​en borgerkrig. I mellemtiden lancerer FNs rådgiver Dr. Conor Cruise O’Brien et militært angreb, Operation Morthor, mod de franske og belgiske lejesoldater. Snart er der repressalier fra lejesoldaterne, og Quilana og hans mænd er efterladt under belejring af Katangesiske tropper og lejesoldater. Vil de irske soldater modstå angrebet?

Denne film blev set i Top Gun Klubben:

På den officielle klubaften den 2. nov. 2018

Læs Folks individuelle anmeldelser herunder:
(skriver du en anmeldelse så husk at angive hvor mange TGK logo’er du tildelte)
2 Comments
 • Trackback: Klubaften 2. nov. 2018 – Top Gun Klubben
 • by Rebel Posted 15. januar 2019 14:21

  Jeg vil lige benytte denne lejlighed til at lave min anmeldelse på Belejringen af Jadotville, som jeg gav 4 TGK logoer.

  Jeg har set filmen 2 gange, og den er ikke nogen skyd-bang-gang-i-den-krigsfilm, i sit grundlag er den en anelse i den kedelige ende.
  Men jeg alligevel givet den relative høje karakterer, og vil uden tvivl kunne se den igen.
  Det der giver Belejringen af Jadotville sin positive kant, er at den er baseret på en virkelig hændelse hvor mænd fra lande så tæt som Irland, Belgien og Frankrig er med til at bekrige hinanden, på baggrund af det politiske spil og visse parters hunger efter magt og rigdom i det politisk skrøbelige Congo i 60'erne.

  I bund og grund følger vi en gruppe irske soldater fra de fredsbevarende styrker, ca. 155 mænd, der får til opgave at oprette base og forsvarer Jardotville, Congo. Det er desværre ikke nogen nem opgave, hverken lokalbefolkningen eller nogle andre ønsker deres tilstedeværelse. Og de fanges i en politisk krise der resultere i at deres base Jardotville bliver belejret og angrebet af en større hær på mellem 3000 og 5000 mænd, bestående af Luba krigere, belgiske og franske lejesoldater, lokal boende europærer, samt andre lejesoldater.

  Der er ingen udsigt til støtte til den Irske fredsbevarende styrke som er rigtig dårligt stillet i forhold til den væsentlig større styrke med langt kraftigere våben. En af radiomeldingerne fra den lille Irske enhed forlyder "Vi bliver ved til sidste kugle, vi kunne godt bruge noget Whisky". 

  Forbavsende nok, klarer de at forsvarer Jardotville med relativ små tab, sandsynligvis pga. godt samarbejde og lederevner. 
  Resten er politik … som altid …

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kontakt Top Gun Klubben