Tennent’s Beer Aged with Whisky Oak

Hvor mange TGK logo’er giver du?

(Her kan du selv klikke det antal logo’er som du mener at øllen fortjener, og så vil din bedømmelse indgå i det samlet gennemsnit)

1 TGK logo2 TGK logo'er3 TGK logo'er4 TGK logo'er5 TGK logo'er (3 votes, average: 3,67 out of 5)
Loading...
Bryggeri:

Wellpark Brewery

Land:

Skotland

Øl type:

Ale

Alk. %-vol.:

6,0

Kort om / Diverse:

Denne tekst er bryggeriets egen udtalelse om denne øl:

TENNENT’S OAK AGED BEER is brewed using a complex recipe containing the pure waters of Loch Katrine, 3 types of malted barley, barley and wheat – all grown in Scotland and a blend of 4 of the choicest hops from the US and EU.
An approachable yet complex liquid, a magnificent beer drinking experience

Our Process
The Tennent’s Brewing and Fermentation process which takes a minimum of 3 weeks, incorporates the process of warm maturation which includes the ageing of the beer in a whisky soaked oak wood. The scotch whisky is infused into the oak wood. When fermentation and oak ageing is complete, the fermented beer is repeatedly re-circulated over the whisky soaked oak wood. Once the oak aging process is complete the beer is stored in a maturation vessel where the oak, vanilla
and whisky flavours imparted during the aging process continue to mature during this time

Denne øl blev smagt i Top Gun Klubben:

På brætspilsaftenen den 8. maj 2020

Læs Folks individuelle anmeldelser herunder:
(skriver du en anmeldelse så husk at angive hvor mange TGK logo’er du tildelte)
4 Comments
 • by Anders Posted 12. maj 2020 22:36

  Wellpark Brewery har med Tennent´s skabt en variant af øl, som kæder den klassiske ale sammen med whisky. Det er et spændende mix, som jeg forventede mig meget af, da jeg indledningsvist betragtede flasken. Øllet fremstår ravgult og uklart efter det er skænket, og den har et hvidligt tæt skum med et antræk til gardiner, der dog har en relativ kort holdbarhed. Aromaen er frugtig, og der kan anes en sag maltaroma i form af karamel. Smagen fremstår mestendels sød, og eftersmagen er en kende “bittersweet”. Dens fylde vurderes at være lille til mellem, med en kølende fornemmelse.

  Smagen, som jeg havde forventet mig mest af, giver ikke meget whisky fra sig, og oplevelsen med at drikke øllet giver ikke “bang for the buck” ift. mine forventninger. Derfor tildeler jeg tre TGK logoer til Tennent´s.

 • Trackback: Brætspilsaften og indvielse 8. maj. 2020 – Top Gun Klubben
 • by Stinger Posted 4. oktober 2020 13:58

  Vi har efterhånden smagt en del øl med tilsat spiritus, uden det har været garanti få en stor smagsoplevelse. Tennet’s adskiller sig lidt fra de øvrige i den kategori, da der ikke er direkte tilsat spiritus, i dette tilfælde whisky, men øllet er i stedet lagret i tønder der er har trukket i whisky. Øllet er ravgult og uklart, og står roligt i glasset. Skummet er tæt og hvidt men hurtigt væk. Duften har noter af frugt og karamel – måske fra whiskyen. Både i smagen og i eftersmagen er den sød, nærmest en bourbon/vanilje sødme fra ege whiskytønderne. Den har en fin medium mundfylde der efterlader en kølende fornemmelse.
  Jeg synes det er en ret god øl, og jeg synes den rammer forholdet mellem øl og whisky rigtig fint, ved at man aner sødmen fra whiskyen i baggrunden uden at den tager fuldstændig over. Jeg har derfor givet øllen 4 TGK-logoer.

 • by Jester Posted 27. januar 2021 9:38

  Den fløjlsbløde følelse af sæd rammer min tunge og minder mig om mine unge dage hvor jeg var fleksibel nok i ryggen til at kunne når selv. Den lækre kombination af frugt og karamel i duften og den sødlige men ikke overdådige smag af alle, med en lille nærmest usynlig forsigtig note af whisky. Desværre skulle den nok have været ude af køleskabet noget før, det er en typisk fejl vi begår i klubben. Men ikke desto mindre kan den her godt ende på 4/5 for mit vedkommende, og det er satme flot.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kontakt Top Gun Klubben