Tarteletter med høns i asparges

Hvor mange TGK logo’er giver du?

(Her kan du selv klikke det antal logo’er som du mener at retten fortjener, og så vil din bedømmelse indgå i det samlet gennemsnit)

1 TGK logo2 TGK logo'er3 TGK logo'er4 TGK logo'er5 TGK logo'er (3 votes, average: 4,67 out of 5)
Loading...
Ingredienser:
  • Kyllinger
  • Smør
  • Hvedemel
  • Fløde
  • Salt
  • Peber
  • Asparges
  • Tarteletter
Opskrift:
  1. Kog kyllingerne
  2. Smelt smør i en gryde og pisk mel i til en melbolle.
  3. Pisk derefter fløde i, lidt efter lidt til saucen er helt jævn. Kog op og lad saucen koge igennem 1-2 minutter under omrøring og smag til med salt, peber og juster konsistensen med kogevand fra kyllingen/hønen.
  4. Skær hønsekødet i tern, dræn asparges og kom det i saucen.
  5. Lun tarteletterne i ovnen.
  6. Fyld de lune tarteletter med sauce.
Kort om / Diverse:
Denne ret blev smagt i Top Gun Klubben:

På Band of Brothers weekenden på Fanø den 16. januar 2021

Læs Folks individuelle anmeldelser herunder:
(skriver du en anmeldelse så husk at angive hvor mange TGK logo’er du tildelte)
3 Comments
  • by Jester Posted 27. januar 2021 9:10

    Vi havde den udsøgte fornøjelse at gæste Vipers sommerhus til et klubarrangement, igen .. der lavede han sørme tarteletter med høns i asparges til os. Først var talen om en bette julefrokost, men det endte på tarteletter, og det er Jester i hvert fald ikke ked af. Selvom jeg er en af dem der kan lugte den fæle svovl forbindelse der udskilles efter indtagelse af asparges, så står retten på min top 1000 over lækker mad.

  • by Viper Posted 23. februar 2021 11:16

    Jeg må siges at være lidt “biased” her, idet jeg har fremstillet retten, men det skal ikke hindre mig i at udtale mig 🙂

    Tarteletter kan bare noget, og det er en undervurderet ret. Den skal naturligvis laves fra bunden, idet fonden komplimenterer retten.
    Jeg introducerede “surt” i form af asier og agurker til det sjællandske klientel, som ikke havde denne bestanddel med i deres forståelse af tarteletter.
    Dog kan det sure give lidt kant til retten, som kan virke mild grundet den venlige mængde fløde der blev tilsat.

    Jeg er klar fan, og jeg har således givet retten 5 TGK logoer.

  • by Stinger Posted 23. februar 2021 11:37

    Tarteletter er guf! Jeg elsker tarteletter, og jeg er helt enig med Viper i at der er en groft undervurderet spise. Mangen god bytur er afrundet med en tur på enten Lækkerbiksen eller AP får lige at få lidt tarteletter i dunken inden sengetid.

    Vipers tarteletter er ingen undtagelse – de var GODE! Man smagte tydeligt at de er lavet med kærlighed og masser af fløde 😉
    Trods mit vestjyske ophav er jeg ikke vant til surt til tarteletter, men jeg må bare give Viper ret i, at det sure indslag gav et rigtig godt modspil til fedmen fra “den røde skummetmælk”.

    For at slutte hvor jeg startede: Tarteletter er GUF! og guf skal præmieres med 5 flotte TGK logoer.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kontakt Top Gun Klubben