Stalingrad

Hvor mange TGK logo’er giver du?

(Her kan du selv klikke det antal logo’er som du mener at filmen fortjener, og så vil din bedømmelse indgå i det samlet gennemsnit)

1 TGK logo2 TGK logo'er3 TGK logo'er4 TGK logo'er5 TGK logo'er (1 votes, average: 3,00 out of 5)
Loading...
Titel:

Stalingrad

Ca. Spilletid:

2 timer 14 minutter

Land:

Tyskland

Instruktør:

Joseph Vilsmaier

Umiddelbare hovedroller:

Dominique Horwitz, Thomas Kretschmann, Jochen Nickel

Kort om / Diverse:

I efteråret 1942 blev det voldsomste og mest blodige slag under 2. verdenskrig udkæmpet. Slaget om Stalingrad. Én million dræbte, såvel soldater som civile. Hitler havde allerede erklæret byen for erobret, så ordren var fremad – og kun fremad – til sidste patron eller til sidste mand. Hundredtusindvis af tyske soldater fik ordren. Til at starte med fulde af sejrstro, men langsomt grebet mere og mere af fortvivlelse og menneskelig fornedrelse. Og sådan omkom de, én for én. Skudt ihjel, frosset ihjel eller sultet ihjel.

I skildringen af dette menneskeskabte helvede følger vi fire soldaterkammerater og deres stærke sammenhold i et så voldsomt og fortvivlet inferno, at de er drænede for al menneskelighed, og den eneste vej til friheden er døden.

Denne film blev set i Top Gun Klubben:

På den officielle klubaften den 7. maj 2021

Læs Folks individuelle anmeldelser herunder:
(skriver du en anmeldelse så husk at angive hvor mange TGK logo’er du tildelte)
1 Comment
  • by Jester Posted 17. juni 2021 21:38

    Faktisk en ret god beretning om slaget/kampene i og ved Stalingrad, rent historisk set. Filmen fejler ikke som sådan, og følger den her mindre gruppe tyske soldater, men det er alligevel den type film der er overspillet og underspillet på de forkerte tidspunkter. Den er fra 1993 og jeg kunne nemt have skudt den 10 år ældre, fordi den virker en anelse gammeldags på sådan en teatralsk facon. Den er også omkring de 2 timer, og her giver den samme smågrå teatralske stemning nemt følesen af at den er meget længere, så den kan godt ses igen, men det bliver om dagen, for ellers tror jeg måske jeg risikere at falde i søvn.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kontakt Top Gun Klubben