Rogue Dead Guy Ale

Hvor mange TGK logo’er giver du?

(Her kan du selv klikke det antal logo’er som du mener at øllen fortjener, og så vil din bedømmelse indgå i det samlet gennemsnit)

1 TGK logo2 TGK logo'er3 TGK logo'er4 TGK logo'er5 TGK logo'er (3 votes, average: 3,33 out of 5)
Loading...
Bryggeri:

Rogue

Land:

USA

Øl type:

Maibock

Alk. %-vol.:

6,8

Kort om / Diverse:

In the early 1990’s Dead Guy Ale was created as a private tap sticker to celebrate the Mayan Day of the Dead (November 1st, All Souls Day) for Casa U Betcha in Portland, Oregon. The Dead Guy design proved so popular with consumers and especially Grateful Dead fans, that Rogue made it the label for their Maierbock ale. Even though the association with the Grateful Dead band is pure coincidence, Rogue has gratefully dedicated Dead Guy Ale to the Rogue in everyone.

Denne øl blev smagt i Top Gun Klubben:

På den officielle klubaften den 7. aug. 2020

Læs Folks individuelle anmeldelser herunder:
(skriver du en anmeldelse så husk at angive hvor mange TGK logo’er du tildelte)
4 Comments
 • Trackback: Klubaften 7. august 2020 – Top Gun Klubben
 • by Viper Posted 27. august 2020 21:59

  Igen en etiket der forpligter – der sidder et skelet, og øllet bærer navnet “Død mands ale”‘

  Øllet har en ravgul farve og fremstår roligt i glasset dog en smule uklart.
  Skummet har karakter af café au lait, og konsistensen er cremet, holdbarheden kort, og med blonder.
  Aromaen er frugtig og man kan ane hasselnød, der leder en hen til duften af nutella.
  Smagen er krydret og eftersmagen sød, hvilket ikke passer helt til etiket og navn.
  Øllet er drikkeligt, men ikke en øl man bare hælder ned. Der er ligeledes en let snerpende fornemmelse i synket.

  Øllet smager godt, men jeg havde forventet mig mere af den ift. navn og etiket. Derfor ender jeg på 3 TGK logoer.

 • by Jester Posted 5. september 2020 17:10

  Jeg vil gerne toppe Vipers stjerner med en ekstra, og vil egentlig ikke gå ind i de store detaljer omkring hvordan den ser ud og så videre. Jeg vil hellere argumentere for temaet, for som “dead guy ale” giver den jo nogle forventninger til noget ganske sprængfarligt og noget der virkelig rokker ens båd. Men som jeg forstår er den oprindeligt lavet på baggrund af de dødes nat, eller day of the dead, som fejres i flere kulturer, hvor det netop er ekstremt vigtigt at huske at døden ikke nødvendigvis er nogen dårlig ting. Det er vigtigt at fejre de døde og mindes dem i kærlighed og for at lokke deres sjæle til så man kan dele en ekstra “spirituel” stund sammen inden de vender tilbage til dødsriget, hvad er så bedre at lokke med end en let sødlig og ikke alt for heftig øl. Vi skulle jo nødig have drukket de døde under bordet inden vi har fået sagt de ting til dem som vi gerne ville. Personlig er jeg meget tilhænger af at fejre de døde og give dem en ekstra dag at mindes på. De kristne gør det om til ham dersens guds enbårne søn, så hvorfor kan vi ikke alle sammen gøre det i fællesskab for vores allesammens forældre, bedsteforældre, oldeforældre, tipoldeforældre, men også børn, søskende, fætre og kusiner og så videre.
  Og til sådan en begivenhed tænker at Dead Guy Ale er et udemærket eksempel på en øl som de fleste kan være med på. Så derfor får den 4 af mig.

 • by Stinger Posted 8. oktober 2020 20:22

  Er Amerikansk øl andet end det tynde pjask man kender fra Budweiser? Ja, det må man sige, og udover nationaliteten tåler Budweiser ellers slet ingen sammenligning med denne ale.
  Den har en ravgul farve, er let uklar og står helt roligt i glasset med en fint cremet cafe-au-lait farvet skum, der dog hurtigt er væk. Duften er af frugt og smagen er sød og krydret med en sødlig eftersmag. Jeg er enig med Viper i, at denne sødme ikke er hvad man forventer når man ser på dåsen (som man siger) 🙂 Øllen har en medium fylde, og er en smule snerpende i synket.
  Ikke en dårlig øl, på ingen måde, og jeg ville sagtens kunne drikke den igen – og længder bedre en Budweiseren.
  Men den er omvendt heller ikke en øl der skiller sig mærkbart ud, derfor ender jeg på 3 logoer.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kontakt Top Gun Klubben