Philly Cheesesteak Sandwich

Hvor mange TGK logo’er giver du?

(Her kan du selv klikke det antal logo’er som du mener at retten fortjener, og så vil din bedømmelse indgå i det samlet gennemsnit)

1 TGK logo2 TGK logo'er3 TGK logo'er4 TGK logo'er5 TGK logo'er (4 votes, average: 3,75 out of 5)
Loading...
Ingredienser:
  • Brød
  • Philadelphia flødeost
  • Revet ost
  • Kød/Steak
  • Løg
  • Ketchup & Mayo
Opskrift:
Kort om / Diverse:

Cheesesteaken blev udviklet i det tidlige 20. århundrede “ved at kombinere stegt oksekød, løg og ost i et lille brød” ifølge et udstillingskatalog fra 1987 udgivet af Library Company of Philadelphia og Historical Society of Pennsylvania.

Pat og Harry Olivieri krediteres ofte for at opfinde sandwichen ved at servere hakket bøf på en italiensk bolle i begyndelsen af ​​1930’erne. Den nøjagtige historie bag dets oprettelse diskuteres, men i nogle beretninger ejede Pat og Harry Olivieri oprindeligt en pølsevogn, og besluttede at lave en ny sandwich med hakket oksekød og grillet løg. Mens Pat spiste sandwichen, kom en taxachauffør forbi og var interesseret i den, så han bad om en til sig selv. Efter at have spist det foreslog taxichaufføren, at Olivieri skulle holde op med at lave hotdogs og i stedet fokusere på den nye sandwich. De begyndte at sælge denne variation af steaksandwich fra deres pølsevogn i nærheden af ​​South Philadelphias italienske marked. De blev så populære, at Pat åbnede sin egen restaurant, som stadig eksistere i dag som Pat’s King of Steaks. Sandwichen blev oprindeligt tilberedt uden ost; Olivieri fortæller, at provolone-ost først blev tilføjet af Joe “Cocky Joe” Lorenza.

Cheesesteaks er blevet populære på restauranter og madvogne i hele byen, hvor mange steder er uafhængige, familiedrevne virksomheder. Variationer af cheesesteaks er nu almindelige i flere fastfoodkæder. Versioner af sandwichen kan også findes på avancerede restauranter. Mange virksomheder uden for Philadelphia henviser til sandwichen som en “Philly cheesesteak”.

Denne ret blev smagt i Top Gun Klubben:

På klubaftenen den 7. aug. 2020

Læs Folks individuelle anmeldelser herunder:
(skriver du en anmeldelse så husk at angive hvor mange TGK logo’er du tildelte)
4 Comments
  • by Viper Posted 27. august 2020 22:07

    Denne sandwich er et overflødighedshorn af JGS (jenne gur sager), idet sammensætningen af steak, smeltet ost og løg akkompagneret af Philadelphia ost som smørelse giver en udsøgt kulinarisk oplevelse. Kunsten er her at begrænse sig, idet sandwichen er svær at mestre, når alle de gode sager kæmper on den trods alt spasomme plads i flutet.

    Det var en super oplevelse, og jeg kan kun anbefale at kaste sig ud i den og der kan her laves variationer, idet kødet kan gå fra flank til rib, med dertil hørende fedtprocent.

  • by Jester Posted 8. september 2020 15:01

    Jeg var den heldige vært der fandt på at servere PHILLY CHEESESTEAK SANDWICH til klubaftenen, og jeg er heldigvis selv positivt overrasket… Eller ikke overrasket, for der er jo ost i, så det kan kun blive godt .. Jeg får smidt vores version af opskriften op her, forhåbentlig inden længe.
    Noget der også gør den til en lækker oplevelse er de bløde løg. I virkeligheden er det en ret simpel samdwich som ikke kræver særlig mange ingredienser, men som de fleste sandwiches, nemt kan udbygges med mere forskelligt indhold bare man har hoved-ingredienserne med; Brød, kød, ost, mere ost og blødeløg. mums …. og fik jeg nævnt de bløde løg og osten ?

  • by Merlin Posted 20. september 2020 2:47

    Denne Sandwich var en lækker sag og selv om man ikke er til løg så er det stadig en god sandwich, og som de andre skriver det var svært og begrænse sig og godt nok svært at spise op men smager fantastisk

    Det var utroligt nemt og lave og smagte fantastisk

    Giver den dog kun 3 Stjerner da der var løg i 🙂 kommer det fra manden der absolut ikke bryder sig om løg men eller fortrinlig
    Brød, kød, ost, mere ost og mums

  • by Stinger Posted 1. oktober 2020 20:50

    Sikke en møg-lækker sag af en sandwich! Lækkert tilberedt steak, rigelige mængder af ost og en stor bunke bløde løg – what’s not to like! – og jeg må stille mig op i rækken af medlemmer der havde svært ved at begrænse sig. Min eneste anke, og indrømmet her er vi ude i detaljerne, er at den blev serveret i et brød med temmelig sprød skorpe, den havde nok være nemmere at sætte til livs hvis den blev serveret i et blødere brød.
    Smagen kan man dog ikke sætte en finger på – og jeg har da også givet den 4 logoer.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kontakt Top Gun Klubben