Nürnbergerwurst mit Saurkraut und Brezel vs. Russiske pirogger

 

Hvor mange TGK logo’er giver du?

(Her kan du selv klikke det antal logo’er som du mener at retten fortjener, og så vil din bedømmelse indgå i det samlet gennemsnit)

1 TGK logo2 TGK logo'er3 TGK logo'er4 TGK logo'er5 TGK logo'er (1 votes, average: 4,00 out of 5)
Loading...
Ingredienser:
  • Nürenbergerwurst
  • Saurkraut
  • Brezel
  • Sød sennep
Opskrift:
  1. Steg pølserne på en pande eller grill.
  2. Server med kold saurkraut, brezel og sød sennep
Ingredienser:

Dej:

  • 25 g gær
  • 2 dl lunt vand
  • 2 spsk. olie
  • 1 stk. æg
  • 1 tsk. salt
  • 6-7 dl hvedemel (ca. 360-420 g)
  • 1 stk. æg til pensling

Fyld:

  • 500 g hakket oksekød
  • 2 stk. løg
  • 5 stk. hvidløg
  • 2 stk. gulerødder
  • 1 smule paprika
  • 1 smule tomatpuré
  • 1 bundt hakket dild
  • 1 smule salt
  • 1 smule peber
Opskrift:
  1. Opløs gær i vand i en skål. Rør olie, æg og salt i. Tilsæt melet lidt ad gangen, til dejen er jævn.
  2. Ælt dejen grundigt på køkkenbordet. Lad den hæve under et rent viskestykke 1 time.
  3. Til fyld steges løg og hvidløg klare. Tilsæt oksekød og steg som til millionbøf. Tilsæt finthakkede gulerødder, tomatpuré og paprika og steg videre. Kom lidt vand ved, hvis det steger tørt. Når alt er mørt, vendes dilden i, og der smages til med salt og peber.
  4. Del dejen i 8 dele, tril til kugler og rul ud som tynde cirkler. Læg skefulde af fyld på, fold over til halvmåneform og tryk sammen med en gaffel. Pensles med æg og bages i ca. 15 min. ved 225 grader
Kort om / Diverse:

To retter der hver for sig er meget klassiske for de respektive hjemlande.

Denne ret blev smagt i Top Gun Klubben:

På klubaftenen den 7. maj 2021

Læs Folks individuelle anmeldelser herunder:
(skriver du en anmeldelse så husk at angive hvor mange TGK logo’er du tildelte)
1 Comment
  • by Jester Posted 17. juni 2021 21:26

    Jeg giver et 4’tal.. Egentlig er jeg ikke den store pølsemand, og Saurkraut havde jeg for et øjeblik tænkt var hen ala rødkål, altså lidt sød i smagen, hvilket jeg skal hilse og sige at det ikke er. De russiske pirogger var ganske fine men jeg savner nu noget mere “smat-mad” fra de russere, mad er bedst når det er sovset til i et eller andet. Så hvorfor har jeg dog givet det et 4 tal ? Det er fordi jeg elsker mad generelt, og hvis der er lavet et godt tema hvor der er lagt tanker og energi i, ja så spiser jeg hver bid med velbehag uanset om jeg kan lide de enkelte smage eller ej. Når sammenhænget er velovervejet, så er alt mad på sin plads at nyde, det fortjener både maden og kokken.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kontakt Top Gun Klubben