Krenkerup Juleøl 2019

Hvor mange TGK logo’er giver du?

(Her kan du selv klikke det antal logo’er som du mener at øllen fortjener, og så vil din bedømmelse indgå i det samlet gennemsnit)

1 TGK logo2 TGK logo'er3 TGK logo'er4 TGK logo'er5 TGK logo'er (1 votes, average: 2,00 out of 5)
Loading...
Bryggeri:

Krenkerup Bryggeri

Land:

Danmark

Øl type:

Schwartzbier

Alk. %-vol.:

4,9

Kort om / Diverse:

Denne tekst er bryggeriets egen udtalelse om denne øl:

Julen er fyldt med traditioner. På Krenkerup glæder vi os hvert år til at brygge en ny juleøl – og smage på den for første gang. Hvert år brygger vi en ny årgangsjuleøl – efter reinheitsgebot og med lidt lavere alkohol end mange andre juleøl.

I 2019 har vores brygmester brygget en traditionel Schwartzbier med masser af smagsnuancer. Han har blandt andet brugt Münchner og Carafa malte, til at skabe den smukke øl. Øllen fremstår næsten helt sort i glasset, med en fin afdæmpet duft af ristet kaffe og karamel. På trods af dette fremstår øllen ikke tung, men nærmere rund og blød og med en fin tør finish. Maltkroppen og humlen giver hinanden modspil, men i en fin balance. Glæd dig til en yderst velsmagende øl, der klæder julemaden og skaber god stemning omkring julebordet.

Denne øl blev smagt i Top Gun Klubben:

På Blues, Bacon & Stout-aftenen d. 7. dec. 2019

Læs Folks individuelle anmeldelser herunder:
(skriver du en anmeldelse så husk at angive hvor mange TGK logo’er du tildelte)
2 Comments
  • Trackback: Blues, Bacon & Stout-aften den 7. december 2019 – Top Gun Klubben
  • by Stinger Posted 4. oktober 2020 13:02

    Efter at være blevet forkælet med 2 rigtig gode stouts fra Krenkerup, var forventningerne store til denne juleøl. Og ved første øjekast så det da også godt ud. Øllet havde en flot mørk, rubinrød farve og stod klart og roligt i glasset. Skumme var cafe au lait-farvet, med en relativ lang holdbarhed, og der var fine gardiner/blonder efter det.
    Duften var også ganske fin af korn og malt, men uden dog at gøre så meget væsen af sig. Smagen gjorde bestemt heller ikke meget væsen af sig – tværtimod! Den var nærmest flad og mindede overhovedet ikke om juleøl, den havde absolut ingen umpf, og den fik da også hashtagget #fladølergammelkebab med på vejen.

    Jeg har trods den flade/kedelige smag givet den 2 logoer, da den trods alt ikke er udrikkelig. Men måske Krenkerup skal holde sig til stouts, for de var mange gange bedre!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kontakt Top Gun Klubben