Jacobsen Saaz Blonde

Hvor mange TGK logo’er giver du?

(Her kan du selv klikke det antal logo’er som du mener at øllen fortjener, og så vil din bedømmelse indgå i det samlet gennemsnit)

1 TGK logo2 TGK logo'er3 TGK logo'er4 TGK logo'er5 TGK logo'er (2 votes, average: 3,00 out of 5)
Loading...
Bryggeri:

Husbryggeriet Jacobsen ©
En del af Carlsberg gruppen

Land:

Danmark

Øl type:

Gylden ale af belgisk type

Alk. %-vol.:

7,1

Kort om / Diverse:

Denne tekst er Husbryggeriets egen udtalelse om denne øl:

Trods humlen er bitterheden lav, og sødmen virker derfor højere, hvilket gør øllet særdeles indbydende for både garvede ølnydere og dem som normalt ikke drikker så meget øl.

Saaz Blonde fremstår klart gyldent og udvikler et prægtigt tæt og hvidt skum. Malt- og kornaromaer ledsages af frugtige noter af fuldmodne meloner og tørrede abrikoser. Dertil følger krydrede strejf af både enebær og fyrrenåle.

Denne øl blev smagt i Top Gun Klubben:

På den uofficielle klubaften den 7. sep. 2018

Læs Folks individuelle anmeldelser herunder:
(skriver du en anmeldelse så husk at angive hvor mange TGK logo’er du tildelte)
2 Comments
 • by T-Hawk Posted 18. september 2018 12:51

  Jacobsens Saaz Blonde er en strågul belgisk ale type, på hele 7,1% surprise Øllen fremstår klar og rolig, med et luftigt hvidt skum, med en smule blonder – skummet er dog hurtigt væk. Aromaen leder tankerne i retning af frugt og bær. Smagen er middel bitter, med en mellemlang bitter eftersmag. Øllets bitterhed giver en let snerpende fornemmelse i munden, og den har en fin mellem fylde. 

  Jacobsens Saaz Blonde er en fin ale, der helt sikkert er fin til et godt frokostbord. Den er dog ikke særpreget nok til at jeg vil give den mere end 3 af 5 TGK-logoer.

  //T-Hawk

 • by Rebel Posted 29. september 2018 15:16

  Jacobsens Saaz Blonde den strågule ale af belgisk type med en ihærdig alkohol procent på hele 7,1 er efter mine smagsløg med lukkede øjne ikke synderlig fin, men en ok øl. Bliver jeg den budt, så takker jeg ja, især hvis der ikke er andet. Jeg gør et ihærdigt forsøg på at dække over at jeg ikke altid har lige varme følelser over for Carlsberg bryggerierne. Når bryggerier kommer op i en vis størrelse, så går de af forretningsmæssige årsager meget mainstream for at fange så et stort publikum som muligt. I grunden er det ok at de gør sådan, det heller udbud og efterspørgsel, men jeg føler det kan smages i øllen, også selv om Jacobsens Saaz Blonde er en Jacobsen, så føler jeg at kunne smage Carlsberg'en i den, og det er ikke altid lige godt at blive mindet om mainstream når man prøver at finde elementer der skal være anderledes end det vante.

  Det er en klar og ganske rolig øl med ikke så meget pep i boblerne, men så igen, er det jo heller ikke champagne. Skummet er alt for hurtigt væk, eller også var glasset beskidt. Smagen er en smule sød, men langt mere humlebitter end jeg havde håbet. Den giver en vis boblende og snerpende mundfølelse, og minder mig om når en hjemmebrygget mjød er blevet sur og ikke stopper gæringen. Ikke at der er meget sammenligneligt i mellem mjød og denne Saaz Blonde, men selve mundfornemmelsen er den samme på de to omtalte ting.

  Jeg giver den 3. logo'er fordi mit problem med store bryggerier ikke skal gå ud over en øl der egentligt et ok, selvom den er en anelse kedelig og (for) humlet.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kontakt Top Gun Klubben