Iron Eagle

Hvor mange TGK logo’er giver du?

(Her kan du selv klikke det antal logo’er som du mener at filmen fortjener, og så vil din bedømmelse indgå i det samlet gennemsnit)

1 TGK logo2 TGK logo'er3 TGK logo'er4 TGK logo'er5 TGK logo'er (1 votes, average: 4,00 out of 5)
Loading...
Titel:

Iron Eagle

Ca. Spilletid:

1 time 57 minutter

Land:

USA

Instruktør:

Sidney J. Furie

Umiddelbare hovedroller:

Louis Gossett Jr., Jason Gedrick

Kort om / Diverse:

En ung pilot planlægger en redningsmission, da staten ikke vil hjælpe hans far, der er blivet skudt ned over fjendens territorium og taget til fange. Men hvordan får man lige fat på et F-16 fly???

Denne film blev set i Top Gun Klubben:

På den officielle klubaften den 23. aug. 2019

Læs Folks individuelle anmeldelser herunder:
(skriver du en anmeldelse så husk at angive hvor mange TGK logo’er du tildelte)
2 Comments
  • by Jester Posted 29. oktober 2019 16:48

    Iron Eagle har af mig fået 4 stjerner. Måske burde den kun have fået tre fordi den er er en almindelig middelmådig film uden det store ved den. Men den udkom samme år som Top Gun i en tid hvor jeg var meget ung og meget modtagelig overfor indholdet. Der var hurtigt flyvende krigsmaskiner og stædige unge mennesker. I det hele taget husker jeg at 80’erne var et godt år for ungdomsfilm, hvor hele ideen om at kombinere teenagere der planlagde noget stort med krig og kugler var ganske enkelt fantastisk. Jeg så den som en let blanding af Goonies og Top Gun, og så kunne det jo ikke gå helt galt. Mit valg af point er muligvis præget ud fra nostalgi.

  • by Stinger Posted 8. oktober 2020 19:45

    Iron Eagle var en film jeg helt havde glemt, og den er måske også lige på grænsen til om man kan kalde den en krigsfilm. Men den meget klassisk 80’erne, og minder om ‘de gode gamle dage’ hvor kunne få en stor pose bland-selv-slik for 10 kr på tanken når man var sendt i byen efter cigaretter til forældrene. Og det kunne godt have været en film man lejede sammen med en moviebox på selv samme tankstation.
    Historien i filmen er egentlig temmelig langt ude (men det er den i så mange film). Det vist kun Hollywood der kan forestille sig en verden hvor en 18-årig kan ‘låne’ et par F-16 fly og flyve til et land i mellemøsten for at befri sin tilfangetagede far inden han bliver henrettet. Men trods den fantasifulde historie er det alligevel en ganske underholdende film.
    Er Iron Eagle et mesterværk der bare skal ses? Nej, ikke rigtigt. Man går ikke glip af den store episke fortælling eller det sublime skuespil, hvis man springer den over. Men det er en film der emmer af nostalgi og minder om barndommen, og måske derfor ender jeg på 3 logoer.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kontakt Top Gun Klubben