Hamburger Hill

Hvor mange TGK logo’er giver du?

(Her kan du selv klikke det antal logo’er som du mener at filmen fortjener, og så vil din bedømmelse indgå i det samlet gennemsnit)

1 TGK logo2 TGK logo'er3 TGK logo'er4 TGK logo'er5 TGK logo'er (3 votes, average: 4,00 out of 5)
Loading...
Titel:

Hamburger Hill

Ca. Spilletid:

1 timer 50 minutter

Land:

Amerikansk

Instruktør:

John Irvin

Umiddelbare hovedroller:

Dylan McDermott, Don Cheadle, Anthony Barrile, Michael Boatman

Kort om / Diverse:

En brutal og realistisk krigsfilm der handler om en gruppe på 14 U.S. Army  soldater fra B Company, 3rd Battalion, 187th Infantry Regiment, 101st Airborne Division under den brutale 10-dages (11-20 maj 1969) kamp om Hill 937 i A Shau-dalen i Vietnam, hvor de igen og igen prøver at tage den befæstede bakke der bliver holdt af Nordvietnamesern, med mange fejlslagne forsøg og mange tab som eneste resultat. Slaget blev efterfølgende døbt “Hamburger Hill”, fordi fjendens ild var så hård, at den gjorde de angribende tropper til hamburgerkød.

Denne film blev set i Top Gun Klubben:

På den officielle klubaften den 7. aug. 2020

Læs Folks individuelle anmeldelser herunder:
(skriver du en anmeldelse så husk at angive hvor mange TGK logo’er du tildelte)
3 Comments
 • by Viper Posted 27. august 2020 22:15

  Hamburger Hill er en ligefrem og rå skildring af en af Vietnamkrigens mange stillingskrige, hvor Nordvietnameserne kunne lukrere på fordelen af at være placeret højt, og amerikanerne modsat var udfordret af regn og mudder, der medførte langsom angrebshastighed uden mulighed for overraskelse. Dette slag i krigen blev derfor til en spørgsmål om udholdenhed og masse, idet den part, som havde flest mænd til sidst ville gå sejrrigt ud af slaget.

  Filmen, der er fra 1987, er således uden de helt vilde special effects, hvilket kun får filmen til at fremstå mere rå.
  Mod slutningen får filmen dog karakter af repetition, da den ene amerikanske bølge efter den anden søger at nå toppen af bakken.

  Filmen giver efterfølgende anledning til eftertanke og en respekt for dem der for gud, præsident og fædreland (og den førte politik) tog ud i verden med håbet om at gøre denne til et bedre sted at være.

 • by Jester Posted 5. september 2020 17:47

  Første gang jeg så Hamburger Hill var jeg kun en pure knægt, jeg passede min niece mens min søster og svoger var til arrangement. Når jeg var ‘barnepige’ blev jeg som regel betalt i slik og Cola, det fungere i øvrigt stadigvæk fint med sådanne betalingsmidler. Nå, men når lillepigen sov, så satte jeg film på og hyggede mig. Min svoger havde på det tidspunkt mange krigsfilm, og det var nok her min interesse for den slags film startede, Hamburger Hill sammen med et par andre, har helt sikkert boostet feltet godt fremad. Især fordi de gamle krigsfilm kunne et eller andet med ganske små og få specialeffects, skuespillet var egentlig ikke altid lige godt, men alligevel fik de oftest formået at skabe den energi der skulle til. Hambruger Hill er en sådan film, med sin historiske tilgang og sin formåen med datidens film-mæssige redskaber ligger den på en står 3’er, men af nostalgiske årsager kan jeg ikke lade være med at give den en 4’er i stedet, for den er ganske fed at se som ung dreng vokset op i 80’erne, og den er som voksen (dreng) i 2020 stadigvæk fed at se.

 • by Stinger Posted 8. oktober 2020 20:02

  Hamburger Hill er en barsk fortælling om hvordan en gruppe amerikansk infanterister over 10 dage forsøger at indtage en bakke, under nogle ikke særligt god forhold. Gruppen bliver da også slået tilbage gang på gang , og de hårde psykologiske belastninger i krigen skildres rigtig fint ind imellem kampscenerne, hvor bl.a. racisme internt i gruppen er med til at slide på soldaterne, når det ikke er Viet Congs kugleregn der gør det.
  Filmen er uden de store specialeffekter men det for egentligt bare den fortvivlede stemning til at træde tydeligere frem. Historien kan godt blive lidt ensformig, da de mange angreb på bakken ikke adskiller sig synderligt fra hinanden, men det er en fin film der beskriver den noget håbløse Vietnamkrig meget godt.
  Jeg vaklede mellem 3 eller 4 loger, men jeg ender med at give filmen 4 logoer.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kontakt Top Gun Klubben