Dunkirk

Hvor mange TGK logo’er giver du?

(Her kan du selv klikke det antal logo’er som du mener at filmen fortjener, og så vil din bedømmelse indgå i det samlet gennemsnit)

1 TGK logo2 TGK logo'er3 TGK logo'er4 TGK logo'er5 TGK logo'er (3 votes, average: 3,67 out of 5)
Loading...
Titel:

Dunkirk

Ca. Spilletid:

1 timer 46 minutter

Land:

Engelsk

Instruktør:

Christopher Nolan

Umiddelbare hovedroller:

Fionn Whitehead, Barry Keoghan, Mark Rylance, Tom Hardy, Kenneth Branagh, Cillian Murphy

Kort om / Diverse:

Maj / juni 1940. 400.000 britiske og franske soldater er fanget i den franske havneby Dunkirk. Den eneste vej ud er via havet, og tyskerne har luftoverlegenhed og bomber de britiske soldater og skibe uden megen modstand. Situationen er ikke god, og da de er helt desperate sender Storbritannien civile både ud sammen med sin hårdt pressede flåde for at forsøge at evakuere de belejrede styrker. Vi får historien fortalt fra tre synsvinkler, med en soldats øjne blandt de fangede styrker, to Royal Air Force jagerpiloter og en gruppe civile på deres båd som en del af evakueringsflåden.

Denne film blev set i Top Gun Klubben:

På den officielle klubaften den 4. december 2020

Læs Folks individuelle anmeldelser herunder:
(skriver du en anmeldelse så husk at angive hvor mange TGK logo’er du tildelte)
2 Comments
  • by Dan Diemer Posted 10. december 2020 16:10

    Kendte ikke til den før, og jeg syntes at det var et godt virkemiddel, med de tre synsvinkler, en uge/en dag/en time 🤠 jeg gav den tre TGK logoer 🎥🎥🎥

  • by Jester Posted 11. december 2020 16:01

    Det ville være en anelse fimset at skrive at jeg godt kan lide når krigsfilm skildre historiens gang, for det gør alle krigsfilm i grove træk på hver sin måde. Men alligevel er Dunkirk en af de krigsfilm der virker en anelse mere “ægte” i sin skildring, og det er nok det der gør at jeg sætter den på en lille 4’er i stedet for en stor 3’er. Som Indtil-videre-dan så fint og detaljeret beretter, så viser den, den samme begivenhed i tre forskellige perspektiver, det er en anelse forvirrende i starten, men efterhånden som man kommer ind i filmen få man alligevel det hele til at passe sammen så det giver mening, og så begynder det hele at flyde meget bedre. Grundlæggende set handler den om evakueringen af de engelske tropper på kysten ved Dunkerque under 2. Verdenskrig. Om hvordan det lod sig gøre, om soldaternes desperation for at komme væk fra blodbadet i fastlands-Europa, og om hvordan britiske civile trådte til for at bistå den i forvejen hårdt presset engelske flåde. Og så er jeg generelt en sucker for happy endings, der hvor nogen i filmen tror at alt er øv, og så lige pludselig forholder det sig i bedste Lassie-stil helt positivt anderledes end først troet.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kontakt Top Gun Klubben