Donker Winter Ale

Hvor mange TGK logo’er giver du?

(Her kan du selv klikke det antal logo’er som du mener at øllen fortjener, og så vil din bedømmelse indgå i det samlet gennemsnit)

1 TGK logo2 TGK logo'er3 TGK logo'er4 TGK logo'er5 TGK logo'er (4 votes, average: 3,50 out of 5)
Loading...
Bryggeri:

Husbryggeriet Jacobsen ©
En del af Carlsberg gruppen

Land:

Danmark

Øl type:

Quadrupel

Alk. %-vol.:

8,9

Kort om / Diverse:

Denne tekst er bryggeriets egen udtalelse om denne øl:

Jacobsen Donker Winter Ale er brygget som en hyldest til de fyldigste, kraftigste, og måske også mest hemmelighedsfulde mørke belgiske kloster øl. Ofte kan disse ales være svære at identificere alene på deres navne, fordi de næsten alle forhandles under meget forskellige prædikater fx Abt, Grand cru, Quadrupel og nogle gange blot et nummer på en kapsel. Men når man skænker en af disse øl i glasset, er man ikke i tvivl. Den varmende og søde karamelliserede smag, fulgt af dybe krydrede og liflige frugtige dufte, spreder en ophøjet ro, som næsten har karakter af andagt. Ved det første sip bliver man næsten overvældet af den overvældende karakterfuldhed, der helt naturligt tvinger én til at nippe og ikke svælge. Det er alle disse træk, vi har forsøgt at få vævet ind i vores Jacobsen Donker Winter Ale, vi håber at den ikke blot vil sprede varme og glæde i en kold og mørk tid, men også give folk en ro til at nyde livet og hinandens gode selskab.

Denne øl blev smagt i Top Gun Klubben:

På den officielle klubaften den 4. december 2020

Læs Folks individuelle anmeldelser herunder:
(skriver du en anmeldelse så husk at angive hvor mange TGK logo’er du tildelte)
4 Comments
 • by Jester Posted 11. december 2020 15:48

  Jacobsen, mainstream på speciel-flaske. Men nuvel, en klar og perlende øl i den noget mørkere ende. Med lækre dufte af kaffe, chokolade og en anelse tør lakrids. Her kunne den dog ikke kun nøjes med at hygge i næsen, den skulle også hygge lidt i munden. Sød og krydret i både smag og eftersmag, hvor den dog var en smule metallisk lige i på spidsen af tungen og næsten ikke smagte af noget, så kom smagen tydeligt og tilfredsstillende frem efterhånden som øllen gled sin gang ind igennem munden og ned i halsen, en prikkende men fin bitterhed lod sig mærke på siderne af tungen. Denne Donker Winter Ale, har jeg givet et tretal, og er i øvrigt en øl jeg gerne ville kunne nyde igen en anden god gang .

 • by Viper Posted 23. februar 2021 11:11

  Med Donker Winter Ale bliver vi i den belgisk inspirerede bryggerstil, og med sine flotte 8,9% hører øllen til den kraftigere ende af husbryggeriets Jacobsens sortiment.
  Øllet har en karakteristisk rubinrød farve og klart og perlende i klasset.
  Skummet er tæt og har farve af café au lait, men en kort holdbarhed.

  Aromaen er maltet over i chokolade og kaffe med noter af frugt.
  Smagen er indledningsvist bitter og krydret, men glider over i en sød eftersmag, som givetvis kan tilskrives den belgiske inspiration.
  De forskellige nuancer giver smagen en grad af komplethed, hvor man når hele vejen rundt.
  Den har en stor fylde og er ikke en let drikkelig øl i pilsnerforstand, men er en øl, der skal nydes og respekteres.

  Jeg er klart fan, og man får en god oplevelse med Donker Winter Ale, hvorfor jeg giver den 4 TGK logoer.

 • by Hollywood Posted 19. maj 2021 9:45

  juleøl
  rubinrød farve og er klart/perlende
  Skummet er café au lait farve og tæt med en kort holdbarhed.

  Aromaen chokolade/kaffe og lidt maltet
  Smagen er bitter og krydret, med sød eftersmag

  minder lidt om Guienis
  jeg giver den 3 TGK logoer.

 • by Stinger Posted 20. august 2021 11:04

  Jeg er ikke helt enig i Jesters kommentar om at Jacobsen er mainstream på speciel-flaske. Jo, det er selvfølgelig et stort kommercielt bryggeri der står bag, men jeg synes generelt at de Jacobsen øl jeg har smagt er af fin kvalitet og har mere væsentligt mere karakter end bryggeriets ‘standard øl’.

  Denne Winter Ale er inspireret af de Belgiske øl. Udseendet er der ikke noget at klage over, den er flot klar og perlende rubinrød og med et lækkert café-au-lait farvet skum.
  I duften er vi ovre i malt noterne, med kaffe og mørk chokolade som de dominerende. Den smager bitter-sød med bitterheden fortager sig og bliver mere krydret i eftersmagen, det har en fin fylde og giver en varmende mundfornemmelse.

  Alt i alt en rigt god øl til de kolde måneder. Den får 4 logoer.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kontakt Top Gun Klubben