Broen ved Arnhem

Hvor mange TGK logo’er giver du?

(Her kan du selv klikke det antal logo’er som du mener at filmen fortjener, og så vil din bedømmelse indgå i det samlet gennemsnit)

1 TGK logo2 TGK logo'er3 TGK logo'er4 TGK logo'er5 TGK logo'er (3 votes, average: 3,67 out of 5)
Loading...
Titel:

Broen ved Arnhem

Ca. Spilletid:

2 timer 55 minutter

Land:

Engelsk

Instruktør:

Richard Attenborough

Umiddelbare hovedroller:

Sean Connery, Ryan O’Neal, Michael Caine, Gene Hackman og mange flere

Kort om / Diverse:

Filmen handler om Operation Market Garden, de allieredes forsøg på at fremskynde afslutningen af ​​2. verdenskrig ved at køre gennem Belgien og Holland ind i Tyskland. Nøglen til operationen var broerne, som hvis tyskerne holdt eller sprængte dem ville betyde at forstærkningerne ikke kunne komme frem. Men var broen ved Arnhem en bro for langt?

Denne film blev set i Top Gun Klubben:

På den officielle klubaften den 23. oktober 2020

Læs Folks individuelle anmeldelser herunder:
(skriver du en anmeldelse så husk at angive hvor mange TGK logo’er du tildelte)
2 Comments
 • by Jester Posted 22. december 2020 15:11

  Nogle gange, og for det meste, er de her lidt ældre 2. verdenskrigsfilm noget ganske særligt. De fortæller historien så godt som muligt, og uden de store specialeffekter forsøger de at tolke det hele udfra den følelse de havde da de lavede den. Ikke nogen smarte dikkedarer med at nyfortolke og skulle filosofere fra alverdens andre perspektiver, her er verden gjort op i de gode og de onde, og der der ikke nogen instruktør der prøver at fiksfakse med at skabe noget sympati for fjenden. Ikke fordi sympati er en dårlig ting, nogle gange er det bare lækkert med en 60 år gammel film der ikke lægger skjul på hvem man skal holde med.

 • by Viper Posted 23. februar 2021 13:32

  Enig med Jester i, at det er befriende at se en film, hvis handling ikke er indhyldet i special effects, men retmæssigt søger at skildre en handling så objektivt og direkte som muligt. Market Garden var i den grad en dristig operation, og særligt dem, som blev sendt længst ind i de besatte områder var udsatte.

  Det er en episk krigsfilm, med en perlerække af datidens store skuespillere i castet.
  Jeg finder personligt, at de næsten tre timer er lidt for langtrukkent, men når man samtidig tænker på, hvilken bedrift den dækker også, kan det sagtens forsvares.

  Jeg giver filmen 3 TGK logoer, idet det er en rigtig god film.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kontakt Top Gun Klubben