Hvor mange TGK logo’er giver du?
(Her kan du selv klikke det antal logo’er som du mener at retten fortjener, og så vil din bedømmelse indgå i det samlet gennemsnit)
Ingredienser:
- 1 pakke bacon i tern
- 4 spsk. smør
- ½ kg snittede løg
- 750 g. skært oksekød skåret i store tern.
- Bouquet garni (laurbærblad,timiankvist og persillekvist)
- 2 spsk. mel
- 1 Biere blonde (evt. Leffe blonde)
- 1/4 l oksebouillon
- 1 tsk. sukker
- 1 spsk. vineddike
- 1 fed finthakket hvidløg
- 1 tsk. tørret timian
- Salt og peber
- 2 spsk. hakket persille
Opskrift:
for fedt på et stykke køkkenrulle. Gem fedtstoffet fra
panden, men lad lidt blive i til melet skal bages af.I en tykbundet gryde eller pande skal smørret bruse
af. Tilsæt løgene og lad dem tage farve og blive
møre.Den første pande tages frem igen og den varmes op
til den er rygende varm, hvorefter kødet brunes på
alle sider. Læg herefter kødet i et højt ildfast fad eller bedst en stegegryde. Læg bouquet garni ned mellem
kødet.Forvarm ovnen til 175° (alm. ovn).
Panden tages af varmen og melet blandes i fedtstoffet. Giv evt. mere fedtstof i, hvis blandingen bliver lidt tør. Sæt panden over svag varme og lad melet bage under konstant omrøring til den er svagt lysebrun.
Tag panden fra varmen og tilsæt øllen og
oksebouillonen og pisk saucen igennem. Giv den et
opkog så den jævner. Kog igennem et par minutter.
Tilsæt sukker, vineddike, hvidløg og timian og smag
til med salt og peber.
Når løgene er færdige hældes de over kødet og
tilsætter saucen så den næsten dækker kødet. Er der
ikke nok spædes til med mere øl.
Bring retten i kog, læg låg på og kom den i ovnen i 1½
til 2 timer, indtil kødet er meget mørt.
Kort om / Diverse:
Belgisk egnsret, som er velegnet til et godt glas øl
Denne ret blev smagt i Top Gun Klubben:
På klubaftenen den 7. aug. 2020
Add Comment