A.H. Riise X.O. 175 Years Anniversary

Hvor mange TGK logo’er giver du?

(Her kan du selv klikke det antal logo’er som du mener at rommen fortjener, og så vil din bedømmelse indgå i det samlet gennemsnit)

1 TGK logo2 TGK logo'er3 TGK logo'er4 TGK logo'er5 TGK logo'er (3 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
Destilleri/Producent:

A.H. Riise

Land:

U.S. Virgin Islands/Dansk Vestindien

Alk. %-vol.:

42,0

Kort om / Diverse:

Denne tekst er producentens egen udtalelse om rommen:

A.H. Riise X.O. 175 Years Anniversary er en smagfuld jubilæumsrom, der fejrer rommens stamfader A.H. Riise. Den er tæt på magisk og vil give dig særlige stunder, når du læner dig tilbage i stolen og mærker rommens noter mod din gane.

For at ære den store mester har vores masterblender sammensat A.H. Riise 175 Years Anniversary Rum af nogle de ældste og mest dyrebare fade, vores romkældre kan opdrive.A.H. Riise X.O. 175 Years Anniversary er lagret i 21 år

Hjertet i denne jubilæumsrom er 21 år, støttet af lidt yngre, spændstige brødre. Fordi den er lagret ved lave temperaturer og høj luftfugtighed i dybe mørke kældre, har vi sikret de bedste betingelser for lagringen.Men det er selvfølgelig ikke alt, for der skal ekstra touch til en mesterlig rom: Når den blendede rom er klar, efterlagres den yderligere på PX- og Oloroso-sherryfade. Netop disse fade giver rommen sit indtryk af mørk, sødmefuld sherry. Det er i sandhed en rom, der er værdig til at fejre så stort et jubilæum.A.H. Riise 175 Years Anniversary Rum blev fremstillet første gang i 2013. Præcis 175 år tidligere slog rommens stamfader A.H. Riise for første gang dørene op til sit apotek på St. Thomas.

Jubilæumsrommen har været længe undervejs, men kun det absolut er værdigt til en mesters jubilæum.

Logbogen: Bidt af destillationens ædle kunst
A.H. Riises interesse for rom og evnen til at destillere og blende rom blev vakt, da han første gang tog turen til De Vestindiske Øer. På Skt. Croix opholdt han sig blandt andet hos den danske apoteker Peter Eggert Benzon i Christiansted. Her blev Riise introduceret til destillationens ædle kunst og ikke mindst den allerede kendte ’bay rum’, et blend af fin vestindisk rom og lokale urter. Det var også på Skt. Croix,at man dyrkede sukkerrørene, hvis saft kunne destilleres til den liflige, aromatiske og helsebringende vestindiske rom. Riise blev hurtigt bidt af destillation. Blandt de første og vigtigste indkøb til det nye apotek på Skt. Thomas var derfor en destillationskedel. Kimen var lagt til det romeventyr, vi høster frugterne af i dag.

Duft: Appelsinmarmelade, shortbread, toffee og vanilje.

Smag: Cremet og fyldig med alle noterne fra næsen sammen med mynte og en snert af brændt cedertræ.

Eftersmag: Først fortsætter den cremede fyldige smag længe og så tørrer den langsomt ud med et lille tanninbid fra egetræet.

Farve: Rødguld.

Denne rom blev smagt i Top Gun Klubben:

På den uofficielle romsmagning den 27. sep. 2019

Læs Folks individuelle anmeldelser herunder:
(skriver du en anmeldelse så husk at angive hvor mange TGK logo’er du tildelte)
1 Comment
  • by Jester Posted 5. september 2020 17:35

    Altså … Jeg gav også 5. … Jeg var egentlig slet ikke Rom-drikker, det var mere sån whisky… Jeg havde en skarp holdning til at korn har vi i Europa så derfor drikke vi alkohol baseret på korn. Sukkerrør har de på de vestindiske øer, så der kan de drikke deres alkohol baseret på sukkerrør. Basta.
    Men så var det en dag at jeg smagte denne rom i klub-regi, den var sød og blød og rund og fyldig, præcis sådan der…. Så var det jeg blev romdrikker, eller “OGSÅ” blev romdrikker, bum … Nu har jeg den hjemme i skabet, sammen med snart 4-5 andre rom som jeg siden hen er faldet lidt for … egentlig noget værre noget … tak for det drenge !

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kontakt Top Gun Klubben