A.H. Riise Royal Danish Navy Rum

Hvor mange TGK logo’er giver du?

(Her kan du selv klikke det antal logo’er som du mener at rommen fortjener, og så vil din bedømmelse indgå i det samlet gennemsnit)

1 TGK logo2 TGK logo'er3 TGK logo'er4 TGK logo'er5 TGK logo'er (3 votes, average: 3,33 out of 5)
Loading...
Destilleri/Producent:

A.H. Riise

Land:

U.S. Virgin Islands/ Dansk Vestindien

Alk. %-vol.:

40,0

Kort om / Diverse:

Denne tekst er producentens egen udtalelse om rommen:

Denne enestående rom med et bredt spektrum af duft og smagsnuancer giver en helt unik oplevelse. Det er en rom, der henvender sig til den rutinerede romkender.

A.H. Riise Royal Danish Navy Rum 40 % er blended af flere forskellige og op til 20 år gamle romdestillater. Det er en melassebaseret rom, der er frembragt ved langsom gæring.

Efterfølgende bliver rommen kedeldestilleret til en rom med 85 % alkoholstyrke. Det sker ved den traditionelle pot still-destillering, der giver rommen et højt indhold af estere og kraftig duft. Først til sidst vandes rommen ned til behagelige 40 %, inden rommen hældes på flaske og gøres klar til en romoplevelse af særlige dimensioner.

Royal Danish Navy Rum – skabt på originale recepter

A.H. Riise Royal Danish Navy Rum 40 % er skabt med inspiration i de originale recepter på Royal Navy Rum. Opskrifterne blev udviklet af A.H. Riise, og rommen leveret til flådens skibe, når de anløb havnen i Charlotte Amalie i det tidligere Dansk Vestindien.

På A.H. Riises tid havde alle danske fuldbefarne søfolk, som gjorde tjeneste i den danske krigs- eller handelsflåde, ret til at få udskænket et mål rom hver dag. Det var en fast del af hyren. Rommen blev udskænket af skibets kvartermester, som nøje overvågede, at rommen blev drukket og ikke gemt til fest.
Faktisk var rommen en vigtig del af at sikre, at de danske søfolk ikke døde af tørst. Vandet om bord var efter kort tid på havet nemlig udrikkeligt. Rommen derimod blev bare bedre, jo længere den lå på fadene. Det var den rom, der blev leveret af landets fornemste rommager.
Denne rom blev smagt i Top Gun Klubben:

På brætspilsaftenen d. 8. maj 2020

Læs Folks individuelle anmeldelser herunder:
(skriver du en anmeldelse så husk at angive hvor mange TGK logo’er du tildelte)
3 Comments
 • by Anders Posted 12. maj 2020 22:25

  Denne rom af A.H. Riise går under betegnelsen Navy Rum, som oftest findes tør og tung. Denne er tværtimod det modsatte og minder mere om en likør end om en egentlig Navy Rum.

  Går man lidt tilbage i tiden, da feltrationerne så lidt anderledes ud i søkrigsmagten, indgik Navy Rum i 1600 tallet som en daglig variant med to glas grog (blanding af rom og vand) svarende til en kvart liter rom om dagen. Noget nutidens flådefolk ville synes om. Dette tog imidlertid sin deroute i 1740 for i 1970 at blive helt afskaffet i den engelske flåde.

  At kalde dette Navy Rum er således lidt misvisende, ift. den karakter, som man forventer ved en sådan, men A.H. Riise har med deres variant skabt en rom, der ikke alene har en god aroma og fylde men også smager godt, hvis man er til et højt indhold af sukker. Jeg havde således forventet mig noget mere kant og eftersmag, men efter at have forliget mig med smagen, finder jeg den delikat og nuanceret.

  Den kommer med sin sødme og lidt karikerede og søgte relation til flåden ikke helt op at ringe, så derfor giver jeg A.H. Riise Royal Danish Navy Rum 3 TGK logoer.

 • by Viper Posted 6. juni 2022 16:52

  AH Riise Royal Danish Navy Rom var genstand for endnu en smagning i regi af klubben og denne gang en blandt mange andre udmærkede rom.
  Rommen fik en lidt hår medfart i den seneste evaluering, idet denne gik på smag versus navn.

  Jeg finder retfærdigvis, at rommen skal have den ros, at den smager virkeligt godt, hvilket ikke skal stå usagt hen.

  Derfor tildeles den denne gang 4 TGK logoer.

 • by Jester Posted 20. juli 2022 19:18

  Jeg gav den 3 point … I virkeligheden behøver jeg ikke skrive så meget, for jeg mere det Viper mener, eller i hvert fald det han mente i den første anmeldelse.. Nu har han skrevet to og dermed fået dobbelt op på point, det er lige lusket nok, den frækkert … Generelt har jeg en fin fidus til AH Riise’s væsker, især deres den der jubilæums sag, som ikke er denne her, så her ender vi altså hårdt på et 3 tal som sagt.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kontakt Top Gun Klubben