The Covenant

  • Dansk titel: The Covenant
  • Instruktør: Guy Ritchie
  • Hovedroller: Jake Gyllenhaal, Dar Salim, Sean Sagar
  • Spilletid: 2 timer og 3 minutter
  • Land: Storbritannien, Spanien, USA
  • År: 2023
  • Set: 13. oktober 2023
  • IMDB’s omtale af filmen:
    Under krigen i Afghanistan risikerer en lokal tolk sit eget liv for at bære en såret sergent over kilometervis af opslidende terræn.

1 Stjerne2 Stjerner3 Stjerner4 Stjerner5 Stjerner (1 votes, average: 2,00 out of 5)
Loading...

One response

  1. Vi kastes direkte ind i krigshelvedet i foråret 2018, hvor USA har øget antallet af soldater i Afghanistan til næsten 100.000. Den lokale modstand er stærk, og mange soldater sættes ind for at afvæbne Taliban og deres sympatisører og for at afdække (og ødelægge) bombefabrikker.
    I forreste linje i kampen mod Taleban står sergent John Kinley, der har gennemlevet det meste. Desillusioneret, kynisk og træt af hele krigen får han, noget modvilligt, tildelt en ny tolk, Ahmed.
    Den første time er en intens krigsthriller, som til fulde viser, hvilket helvede krig kan være. Kinley og hans mænd bliver beskudt, bombet, løjet for og lokket i baghold. Alt sammen i et land, hvor den, der har flest bestikkelsespenge, eller de mest religiøst fanatiske tilhængere, vinder terræn.
    Da hele missionen går fuldkommen skævt, og enheden bliver fanget ved en fjerntliggende bombefabrik, slipper John Kinley og Ahmed med nød og næppe med livet i behold – men med hundredvis af Taleban-soldater i hælene. Det er her, Ahmed viser sig som en uselvisk, frelsende engel.
    Tilbage i USA, såret både fysisk og mentalt, er Kinley plaget over, at Ahmed og hans familie blev efterladt i Afghanistan – som jaget vildt for Taliban. Han har en pagt at leve op til og en gæld at betale
    Da Kinley vender tilbage til fronten, støttet af en privatfinansieret hær, er den sidste halve time en actionfyldt krigsfilm.
    Det er syndt, da det virker som en anden film der er sat på og helt ude af trit med filmens dybe underliggende budskab.
    Så dommen her fra er kun to Topgun overskæg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Latest Comments