Hvad siger bryggeriet om øllen: Jacobsen Brown Ale er en af Husbryggeriets mest populære varianter. Øllets dybde og karakter sikrer, at det både kan nydes alene og ledsage kraftige madretter. Brown Ale fremstår i en dyb kastanjebrun farve med cremet skum. Duften byder på en rig maltet karakter, ligeligt mødt af fyldige ristede noter af karamel, kaffe og bitterchokolade. Smagen er kraftig og fyldig med en underspillet frugtighed og maltsødme, fulgt af en markant tørhed og en smule efterbitterhed. Rige noter af chokolade, kaffe og tørrede frugter. Opskriften er tydeligt inspireret af de nordengelske brown ales, som Carl Jacobsen studerede på sine rejser til England og Skotland i slutningen af i 1860’erne. Seks forskellige malte og en frugtig humle Brown Ale er brygget på et udvalg af seks forskellige malte. Den new zealandske universalhumle, Nelson Sauvin, bidrager med en næsten drueagtig frugtighed, som er mest tydelig i eftersmagen. Her er også noter af tørrede frugter såsom dadler og figner. Øllet er overgæret med en af vores favorit-overgærstammer, der er af engelsk oprindelse, og som udmærker sig ved en høj forgæringsgrad og stabilitet.
No responses yet