Kok: Viper
Smagt: 9. juni 2023
Karakter:
Ingredienser:
- Oksekød i tern
- Kartofler
- Vand
- Løg
- Laurbærblade
- Smør
- Peberkorn
- Salt
- Rugbrød
- Rødbeder
Opskrift:
- Brun kødet i en gryde
- Tilsæt vand så det dækker kødet, og tilsæt løg
- Tilsæt laurbærblade og peberkorn
- Bring i kog, og kog i ca. 1½ time
- Tilsæt kartofler, salt og peber og evt. lidt mere vand – så kartoflerne er dækkede.
- Lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 1 time.
- Tag låget af og lad skipperlabskovsen koge ved jævn varme i ca. ½ time – til kartoflerne begynder at koge ud.
- Tilsæt koldt smør og smag til
Serveres med rugbrød, smør og rødbeder.
One response
Her har vi igen en undervurderet klassiker, som sagtens kan serveres til fine selskaber. Faktisk har Hendes Majestæt Dronning Margrethe nydt denne fine ret om bord på en af Søværnets fregatter under et besøg ombord og udtryk stor tilfredshed hermed.
Retten nydes med en rustik blanding af let moste og udkogte kartofler, der sammen med det møre kød giver en hel suveræn smagsoplevelse.
Jeg giver Skibberlabskovs fem TGK logoer