Kok: Stinger
Smagt: 14. april 2023
Karakter:
Ingredienser:
- 4 Burgerboller
- 500 g Hakket oksekød (eller mere)
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 2 spsk. worcestershiresasuce
- 1 tsk. røget paprika
- Salt og peber
- 8 skiver bacon (Mindst!!)
- 1 løg, skåret i ringe
- 4 æg
- 4spsk. mayonnaise
- Syltede rødbeder
- Salat
- 4 skiver frisk ananas, fri for skal og stok
- 4 skiver cheddarost
- Smør
- 1 kg pommes frites
- 250 g bacontern (Mindst!!)
- 4 forårsløg, snittet i ringe (kan udelades)
- ½ dl creme fraiche
- 2 spsk. smør
- 2 spsk. hvedemel
- 250 ml mælk
- 150 g revet cheddarost
- salt og peber
Opskrift:
- Rør hakket oksekød sammen med hvidløg, worchestershiresauce, røget paprika, salt og peber og form 4 bøffer.
- Steg bøfferne på en varm grill eller grillpande i 4-5 minutter på hver side.
- Når bøfferne vendes, kommes en cheddarost på, og den smelter mens bøffen steger færdig.
- Grill ananasskiverne sammen med bøfferne, til de er møre og varme.
- Steg bacon sprødt på en panden, og sauter efterfølgende løgene i fedtet fra bacon samt lidt smør, til løgene er klare.
- Steg til sidst spejlæggene på panden.
- Burgerbollerne smøres med mayonnaise og burgende samles med salat, bøf, bacon, rødbeder, ananas, løg og spejlæg.
Serveres med bacon/cheese fries:
- Tilbered pommes frites i oven efter anvisningen.
- Imens fritterne er i ovnen steges baconternen sprøde på en pande og ostesovsen laves.
- Smørret smeltes i en gryde, og melet drysses i og piskes godt sammen.
- Mælken hældes i lidt efter lidt, bring det i kog mellem hver gang og bliv ved med at piske.
- Osten røres i og der røres indtil osten er smeltet helt ind i sovsen.
- Smag til med salt og peber
- Fritterne overhældes med osten, straks efter de er kommet ud af ovnen, og bacontern, creme fraiche og forårsløg drysses over.
No responses yet